Kultura v Londýně

William Shakespeare | Divadlo Globe | Galerie Tate | Karneval | Koncerty | Muzea | Londýnský filmový festival

madame-tussauds-shrek
muzeum Madame Tussauds

Kromě památek a různých dalších zajímavostí je Londýn městem, které má bohatý kulturní život. Žije v něm totiž mnoho lidí odlišných národností, takže jsou akce tohoto rázu velice rozmanité.

V Londýně je nespočet zajímavých muzeí, které lákají jak na svoje stálé expozice, tak i na výstavy krátkodobé. Nejznámější je asi Britské muzeum, zaměřené na historii metropole od paleolitu až do současnosti. Dále tu najdete i muzeum Winstona Churchilla nebo Imperial War Museum zaměřené na vojenskou historii. Pro zájemce o umění bylo otevřeno Muzeum designu, kde najdete nejen módní, ale i architektonický či průmyslový design. Jedním z největších londýnských muzeí je také to Přírodopisné, které obsahuje asi 70 milionů předmětů.

Nejnavštěvovanější kulturní institucí tohoto typu je však Muzeum voskových figurín Madame Tussaud. Má hned několik poboček po celém světě a bylo pojmenováno po britské sochařce vytvářející tyto figuríny. Nenajdete tam však jen anglické osobnosti, ale i pohádkové postavy, významné sportovce, vojevůdce i herce z celého světa.

Další muzeum, který stojí za to navštívit, pokud jste fanouškem Jamese Bonda, je rozhodně London Film Museum v Covent Garden, kde se celoročně koná výstava Bond in Motion.

Významných galerií je v Londýně hned několik. Kromě Národní galerie můžete navštívit i Tate Gallery, Hayward Gallery nebo Royal Academy of Arts.

V tomto velkoměstě se každý měsíc pořádá nespočet koncertů, na kterých vystupují umělci z celého světa. Největším a zároveň i nejvyhledávanějším místem pro jejich představení je O2 aréna.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..