Muzea

Jedním z nejlepších způsobů, jak se dozvědět něco nového o historii celé metropole, jsou muzea. Proto nechybí ani v Londýně a většina z nich je zdarma.

Warner Bros. Studio Tour

Natural history museum
Natural history museum

Toto muzeum je také nazýváno jako Muzeum Harryho Pottera v Londýně. Provede vás totiž legendárními Bradavicemi a přiblíží natáčení filmu. Chcete-li se tedy cítit alespoň jeden den jako student kouzelnické školy, je toto muzeum stvořené přímo pro vás. Cena pro dospělého stojí asi 800 Kč.

Imperial War Museum

Česky Muzeum války zachycuje britské konflikty, zejména od 1. světové války. Toto muzeum si dalo za cíl přiblížit lidem moderní dějiny. Zde už se vstup platit nemusí, pokud se tedy nechystáte na specializované výstavy.

British Museum

Toto muzeum v Londýně je jedno z nejvýznamnějších muzeí. Mapuje totiž historii lidstva, a to od jeho počátků až do současnosti. Najdeme zde exponáty z celého světa. Vstup je opět zdarma.

national-gallery1National Gallery

Národní galerie vám představí obrazy malířů ze západní Evropy. Toto muzeum můžete navštívit 361 dní v roce a za vstup nic neplatíte.

London Dungeon

Muzeum London Dungeon vám i vašim dětem přiblíží temné časy v Londýně. Při prohlídce muzea se budete bavit, ale i bát. Vstupenka pro dospělého stojí asi 700 Kč, ale při online koupi můžete zaplatit cca o 200 Kč méně.

Další londýnská muzea

Londýn nabízí nespočet muzeí a za zmínění stojí ještě Muzeum voskových figurín Madame Tussauds, Science Museum (muzeum vědy), National Maritime Museum (Národní námořní muzeum) nebo Tower Bridge muzeum. Tyto muzea jsou však jen malá část ze všech, která můžete navštívit, proto chcete-li strávit výlet v Londýně prohlídkami muzeí, informujte se o dalších možnostech.

Poštovní muzeum

Pokud máte rádi zajímavosti není od věci si udělat zastávku v londýnském Poštovním muzeu. Čeká tu na vás výstava, sbírky nebo příběhy poštovní služby a vše, co je s ní spojené. Muzeum pro všechny věkové kategorie vám může nabídnout i prohlídku a projížďku londýnským podzemním metrem, dříve určeným pro přepravu zásilek.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..