Koncerty v Londýně

Skvělá příležitost jak dobře strávit večer nebo dokonce důvod proč jet do Londýna. To jsou zdejší koncerty. Vystupují zde často osobnosti, které se do ČR nikdy nepodívají, a ještě k tomu zažijete neopakovatelnou ohromnou show.

O2 aréna
O2 aréna

O2 Arena Londýn

Na břehu Temže, v blízkosti oblasti Greenwich, se nachází O2 Arena, která je umístěna v Millenium Dome (dnes už je objekt nazýván The O2), což je největší samostatně zastřešená stavba světa. Každou chvíli zde vystupují světoví interpreti, jako Elton John, Rihanna, Lady Gaga, Michael Jackson a další. Za koncert Bruna Marse, zaplatíte v přepočtu asi 1300 Kč. Součástí The O2 je také „zastřešené městečko“, kde najdete především kavárny a restaurace. Uvnitř areálu se ale nachází také například kino. A jak se do O2 Areny dostanete? Stačí jet metrem na stanici North Greenwich a pak už jen pár kroků pěšky. Možné je ale přijet autobusem i připlout lodí.

Royal Albert Hall

V jižním Kensingtonu se nachází tato hala, která slouží k pořádání koncertů. Ta je věnována princi Albertovi. Tato koncertní hala se specializuje spíše na klasickou hudbu. Každý rok se zde pořádá festival Proms, který je toho důkazem. Na tento festival si můžete koupit lístky v přepočtu od 1600 Kč. Můžete sem ale přijít i na vystoupení populární zpěvačky Adele, Emeli Sandé či skupiny Killers. V minulosti zde také vystupovala skupina Abba. Stát na prknech Royal Albert Hall je pro všechny nesmírná čest, kterou měla možnost zažít i Češka Markéta Irglová. V blízkosti se nachází několik stanic metra, jako například South Kensington nebo Knightsbridge, takže se nemusíte bát, že byste se sem neměli jak dostat.

Ostatní haly

V Londýně najdete mnohem více koncertních hal, ale tyto dvě jsou neznámější a nejprestižnější. Mezi další haly, které ale stojí za to zmínit, patří Queen Elizabeth Hall, kde vystupoval například Jaromír Nohavica.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..