Poštovní muzeum v Londýně

Zajímavou zastávkou můžeme označit rozhodně londýnské Poštovní muzeum, kde můžete nahlédnout do pěti století komunikačních dějin. V muzeu, které je vhodné pro všechny věkové kategorie, poznáte, jakými způsoby se komunikace proměnila do dnešní podoby. Díky výstavě a interaktivní galerii se můžete dozvědět více o poštovní službě nebo poště jako takové. Součástí výstavy jsou i nejrůznější ohromující poštovní příběhy. V muzeu na vás čekají poštovní sbírky, moderní výzkumná zařízení, vzdělávací aktivity nebo podzemní poštovní železnice.

Poštovní podzemka

Součástí Poštovního muzea je i tzv. „poštovní metro“, které bylo dříve využíváno pro snadnější a rychlejší přepravu zásilek. Návštěvníci mají od roku 2017 možnost nahlédnout do starých poštovních tunelů a svézt se na speciálně upravených vagónech po části trati.

Historie

Na úplném začátku v roce 1838 fungoval v Anglii vládní archiv a oddělení státní správa známého jako „pošta“. Později, bylo v roce 1966 založeno Národní poštovní muzeum. V roce 2004 bylo přejmenováno na Britské poštovní muzeum a archiv a od roku 2016 nese název Poštovní muzeum, které sídlí od roku 2017 v nové budovy v londýnském Clerkenwell.

Vstupenky a otevírací doba

Vstupenky si můžete zakoupit nebo zarezervovat online na webových stránkách. Vstupné zahrnuje: vstup na výstavu a do galerie, jízdu Mail Rail (podzemním metrem) a audioprůvodce, u kterého je nutné mít s sebou připravené vlastní zařízení a nejlépe i sluchátka. Lístek ovšem nezahrnuje vstup do poštovního hracího prostoru pro děti do 8 let.

Zarezervovat vstupenky od 5,68 € (při rezervaci on-line)

Muzeum můžete navštívit každý den od 10:00 do 17:00. Pokud budete cestovat metrem, nejbližší zastávkou od muzea je Russel Square Station.