Harry Potter Warner Bros Studio Londýn

warner-bros-harry-potter-london-tourAť už jste fanoušci Harryho Pottera, nebo jen obecně milovníci dobrých filmů, tento výlet mimo Londýn se vám bude určitě líbit. Zájezd do Warner Bros studia, kde se právě Harry Potter natáčel, je velmi vyhledávanou aktivitou. Celá prohlídka muzea nese název The Making of Harry Potter.

Kde studia najdete?

Ze samého centra Londýna je to do ateliérů Harryho Pottera asi 20 mil, tedy přibližně 30 kilometrů. Na prohlídku leavesdenských studií v Hertfordshiru se dostanete několika způsoby. Nejpohodlněji asi autem, protože rozlehlá parkoviště jsou kolem všech budov. Pokud pojedete z Londýna, nejsnadněji asi autobusem, který jezdí každou chvíli. Z centra Londýna se do studia dostanete za maximálně 20 minut. Jízdu si musíte společně se vstupenkou ale zarezervovat v předstihu. Ideální je si vstupenku do studií rezervovat online. Takto zakoupená vstupenka zahrnuje vstup do filmových studií a zároveň  slouží  i jako zpáteční jízdenka autobusem a volná vstupenka na Tower Bridge. Podívejte se na veškeré informace ke vstupenkám do studia. Dá se jet také vlakem, ale tato cesta je velmi dlouhá.

Vstupenky do Warner Bros Studia od £25.00 při rezervaci on-line zde

warner-bros-harry-potter-london-tour3Jak dlouho trvá prohlídka?

Na prohlídku se můžete vydat sami, nebo s průvodcem. Průměrně by měla trvat tři hodiny, ale vy se můžete u mnoha atrakcí zdržet, takže v tomto zajímavém místě strávíte celý den.

Co uvidíte?

Kromě mnoha kulis z filmů (velké šachové figurky, oblečení všech hlavních postav, masky atd.) hlavně prostory, kde se natáčelo. Za největší atrakci platí Velká síň, která byla k vidění ve všech osmi filmech. V ní se všichni studenti scházeli, jedli, ale děly se zde i velmi důležité události. Dalším lákadlem bude pokoj Harryho Pottera ve věži Nebelvíru, Brumbálova kancelář, velký model Bradavic, Příčná ulice a mnoho dalších. K vidění budou také různé efekty, které ve filmu nemohli uniknout snad nikomu (jak se hraje famfrpál …).

Kolik stojí vstupenky?

V tabulce jsme pro vás vytvořili stručný přehled, kolik stojí vstupenky v librách i českých korunách.

Vstupenka pro

 Cena v librách

 Cena v korunách

1 dospělý £77.00 2 207 Kč
1 dítě (5-15 let) £72.00 2 063 Kč
1 dítě (3-4 let) £25.00 716 Kč
Batole (0-2 roky) £0.00 0 Kč
Rodina (2 dospělí a 2 děti) £288.00 8 253 Kč

Giftshop – Obchod se suvenýry

Fanoušci filmů s mladým kouzelníkem jistě stráví dlouhou dobu i v obchodě se suvenýry. Ten je totiž plný věcí, které byly vidění i ve filmu. Najdete zde čarodějné klobouky, hábity, houkací sovy, plyšáky, košťata, hůlky, knížky, hrnky, trička, magnety a mnoho sladkostí – krvavá lízátka, čokoládové žabky atd.

Podívejte se na krátké zajímavé video o tom, co všechno se dá ve Warner Bros studiích vidět.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..