Muzeum voskových figurín Madame Tussaud

Muzeum Madame Tussaud
Muzeum Madame Tussaud

Chcete vidět Baracka Obamu, rádi byste měli fotky s královnou Alžbětou II., nebo si toužíte zapózovat vedle Usaina Bolta? Muzeum voskových figurín Madame Tussauds v Londýně (anglicky Madame Tussauds Wax Museum) Vám tato přání splní. To se nachází pouze 2 minuty chůze od stanice metra Baker Street.

Madame Tussaud

Marie Tussaud pocházela z Francie a byla to obyčejná žena. Bratr její matky pracoval jako výrobce voskových plastik a do této práce zasvětil i Marii. Ta se později seznámila s královskou rodinou, která této firmě velmi finančně vypomohla a Marie tvořila jejich voskové plastiky. I přes občasný výsměch a nezájem o její práci, se Marie nevzdala a v roce 1835 založila v Anglii, v Londýně dům voskových figurín, jež nese v názvu její jméno. Více informací o strhujícím životě této paní se můžete dočíst přímo v knize Madame Tussaud.

Marilyn Monroe
Marilyn Monroe
prezident Obama
prezident Obama

Figuríny

A na koho se můžete v muzeu těšit? Z popových hvězd to jsou například zpěvačky Adele nebo Lady Gaga, z herců Leonardo DiCaprio, uvidíte také spisovatele Charlese Dickense nebo dokonce detektiva Sherlocka Holmese. Muzeum ale nabízí mnohem více osobností, které stojí za to vidět.

Otevírací doba

Každý týden je muzeum otevřené jinak. O prázdninách má však prodlouženou otevírací dobu, tzv. od 09.00 do 19.00. Pokud se do Londýna vydáte v normální všední den, dostanete se do muzea od 09.30 do 17.30. O víkendu od 09.00 do 18.00.

Ceny za vstupenky

  Cena za vstupenky zakoupené na místě  Vstupenky koupené online  Ušetříte
Dospělý (16+)  £35  £32  £3
Dítě (4-15)  £30  £27  10%

Zarezervovat vstupenky do Madame Tussauds od £27 (sleva až 10% při rezervaci on-line)

Jak to v muzeu doopravdy vypadá? Podívejte se na následující video.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..